• Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
0320 724 567

Type DSCM

 

 

De nieuwste generatie flappen dockshelter: De enige echte Allrounder. 


Geschikt voor toepassing in bijna elke situatie. De DSCM dockshelter is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en maten met een breed scala van op maat gemaakte opties.
De DSCM dockshelter is bekend om zijn solide constructie, optimale afwatering en hoge kwaliteit duurzame flappen.

kenmerken

· Optimale esthetische afwerking
· Robuuste flappen vervaardigd uit duurzaam materiaal
· Omloophoes uit één stuk voorkomt lekkage
· Zijwaartse afwatering
· Stijfheid bij zijwaartse belasting

 

Toepassing

De dockshelter DSCM wordt vooral toegepast in situaties waar een optimale afdichting vereist is en waarin sprake is van grote verschillen in de afmetingen van de vrachtwagens. De DSCM dockshelter biedt een vrijwel hermetische afdichting tussen vrachtwagen en dock opening. Waardoor er minder warmteverlies is wat resulteert in een lager energieverbruik en optimale werkomstandigheden.
De dockshelter DSCM is  tevens bijzonder geschikt om dienst te doen als doorrijdshelter.

Deze nieuwste generatie flappen dockshelter is verkrijgbaar als voorbouwmodel: DSCM-R.

afmetingen

AFMETINGEN

Onze dockshelter DSCM heeft een standaard hoogte en breedte van 3400mm. Dit is gebaseerd op een aantal factoren zoals de hoogte van de vrachtwagens, perron etc. Deze standaard dockshelter kan in de meeste gevallen gebruikt worden.
Het voorbouw model DSCM-R heeft een standaard diepte van 600mm. In sommige gevallen kan een diepte van 900mm worden aangeraden. Bijvoorbeeld bij gebruik in combinatie met een Mini dock leveller. 

Lees hier meer over bepalen van de juiste afmetingen voor uw toepassing.
Of ga naar Projectplanning voor meer uitleg over het inrichten van het laad/losterrein

afwerking topflap

Recht gesneden Topflap

De topflap wordt standaard recht gesneden uitgevoerd en is 1000mm hoog. Deze maat is inclusief het aluminium profiel waar de topflap ingeschoven wordt.
De topflap is geheel zwart en kan optioneel worden voorzien van cijfers in diverse kleuren.

Ingesneden topflap

De ingesneden topflap is op twee plaatsen verticaal ingesneden. Hierdoor worden de krachten eenvoudig weggeleid en volgt de flap beter de contour(en) van de vrachtwagen.

Topflap 1200

Bovengenoemde topflappen kunnen ook in een hoogte van 1200mm uitgevoerd worden.

Frame

Inveerbaar frame (standaard)

Standaard wordt de dockshelter DSCM-R geleverd met een inveerbaar voorframe. Wanneer een vrachtwagen teveel uit het midden aandockt, zal het frame naar achteren bewegen, waardoor de dockshelter en het voertuig niet beschadigen. Standaard beweegt de dockshelter naar boven weg, zodat ook in ingeveerde toestand de topflap tijdens het laden en lossen niet in de dagmaat hangt. Aangezien de dockshelter bij verkeerd aandocken standaard naar boven roteert, is een minimale vrije bovenruimte benodigd van 150 mm bij een 600 mm diepe shelter en 250 mm bij een 900 mm diepe shelter.

Er zijn verschillende opties mogelijk op het standaard frame.

PARALLEL INVEERBAAR FRAME

Indien deze vrije bovenruimte niet voorhanden is doordat de dockshelter bijvoorbeeld onder een luifel wordt geplaatst, adviseren wij de dockshelter parallel inveerbaar uit te voeren. De parallel inveerbare shelter veert naar achteren in en heeft geen vrije bovenruimte nodig.

NIET INVEERBAAR (FIXED) FRAME

Indien gewenst bestaat er een starre niet inveerbare uitvoering van de  DSCM-R. Ook wel fixed frame genoemd.

Stormproof

Stormuitvoering

In gebieden waar meestal veel wind staat (bijvoorbeeld aan zee) kan het raadzaam zijn om de dockshelter te laten uitvoeren met de optie stormproof.
De stormuitvoering voorziet in een extra set lenkarmen, extra staalkabels zodat de flappen minder bewegen bij harde wind, verstevigingen en meer schroeven in de flappen.
In combinatie met de optie Niet inveerbaar frame of Parallel inveerbaar frame, vervalt de extra set lenkarmen.

laden/lossen

De dockshelter DSCM wordt standaard als volgt verpakt:
Het complete frame wordt als een bundel bij elkaar verpakt. De flappen, hoes en montage materiaal worden verpakt in een doos. Bij grote aantallen worden de frames maximaal per 6 bij elkaar verpakt en de dozen kunnen maximaal per 9 op een pallet worden verpakt. 

Optie "secure load" voor container vervoer (speciale kussens + extra spanbanden)

Indien er gekozen wordt voor het laden in een container, kunnen we de lading extra beschermen door er extra opblaasbare kussens tussen te plaatsen en extra spanbanden te gebruiken om de lading op zijn plek te houden. Dit is echter alleen mogelijk als wij de container voor u laden.

 

Geleverd per twee stuks (set) Let op: de hoekafdchtingssets van 600 zijn alleen geschikt voor de standaard DSCM-R (diepte 600mm). De hoekafdchtingssets van 900 zijn alleen geschikt voor de DSCM-R met optie diepte 900mm.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden worden gebruikt tijdens het laden om schade tijdens transport te voorkomen
DSCM-R Type voorbouw
€  1 207,00
Prijs: 
€  1 207,00
Uw
Samenstellen op maat
Kies
Totaal
Reseller discount
Totaal na korting

Offerte samenstellen

Offerte samenstellen en aanvragen of direct een afspraak maken

Afspraak maken

Na een lange zoektocht voor een leverancier voor levellers zijn wij in 2016 uitgekomen bij Dockequipment. Een partij waar wij tot vandaag nog steeds mee samenwerken. De...

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen of een afspraak maken

Afspraak maken

Projectplanning

Een goed begin is het halve werk ! Dit geldt zeker in het geval van een juiste projectplanning mbt het ontwerp van het laad- en losproces voor een project.
Wij helpen u daarbij graag  Lees meer​