• Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
0320 724 567

Januari 2021: Introductie poedercoaten

INTRODUCTIE POEDERCOATEN

We hebben belangrijk nieuws over onze productiefaciliteit VWNL in Lelystad, waar we docklevellers, dockhuizen en dockshelters produceren. Met trots kondigen wij aan dat vanaf begin 2021 alle dock levellers van poedercoating zullen worden voorzien.


Dockequipment.eu is uniek in het leveren van een dergelijke hoogwaardige beschermende coating op haar dock levellers. Wij zijn ervan overtuigd dat we met poedercoating het kwaliteitsniveau van onze levellers hebben verhoogd en daarmee de concurrentie een stap voor zijn. Wij moedigen u aan om dit voordeel optimaal te benutten in uw verkoopstrategie naar uw klanten.

In de eerste helft van 2020 zijn we gestart met de fysieke voorbereidingen voor poedercoaten door de bouw van een nieuwe productiehal naast de bestaande productiefaciliteit. In het derde kwartaal van 2020 hebben we de nieuwe poedercoatinginstallatie, de hoge-temperatuur droogoven en het speciale ophangsysteem geïnstalleerd. In de loop van het vierde kwartaal zijn we geleidelijk aan begonnen met de poedercoatingactiviteiten. Vanaf 1 januari worden alle levellers gepoedercoat.

 

Wat is poedercoating:

Poedercoating is een moderne ecologische technologie voor oppervlaktebehandeling van metalen producten. Het poeder dat gebruikt wordt in dit proces is een mengsel van fijngemalen harsdeeltjes, pigment en additieven. Dit mengsel wordt elektrostatisch op het oppervlak van het te coaten product gesproeid, waar de geladen poederdeeltjes zich hechten aan de elektrisch geaarde oppervlakken. Na het aanbrengen van het poeder gaan de producten in een droogoven, waar het poeder door toevoeging van warmte chemisch reageert en versmelt tot een gladde coating met een hoge dichtheid. Het resultaat is een product met een uniforme, flexibele en duurzame coating die zorgt voor een mooie en hoogwaardige afwerking.

We hebben verschillende poedercoatingmaterialen getest om hun beschermende eigenschappen te vergelijken en het beste materiaal voor onze toepassing te selecteren. Dit heeft geresulteerd in een poedercoating materiaal met een optimale mix tussen corrosiebescherming (zoutsproeitest), QUV bestendigheid (tegen weersinvloeden), slagvastheid en hechtingsvermogen.
 
Het beschermingsniveau tegen corrosie dat we in onze nieuwe poedercoatstraat kunnen bereiken met een enkele laag van 80 micrometer dikte is een zogenaamde C3 categorie bescherming. Door het aanbrengen van een tweede laag bereiken we bescherming tegen de zwaarste C5-I category, wat gelijk staat aan een product dat 1000 uur lang corrosievrij blijft in een zoutwaterbad.

Sinds medio oktober 2020 zijn we voor de afwerking al geleidelijk aan het overgaan van de oude spuitcabine naar de nieuwe poedercoatstraat, en we zijn erg blij met de verbeterde bescherming en afwerking van onze producten en het mooiere uiterlijk. Zoals reeds vermeld, zullen we vanaf 1 januari 2021 alle vanaf die datum geproduceerde docklevellers poedercoaten, en dit zonder enige meerprijs voor C3 categorie bescherming.
Break image

Belangrijkste voordelen van het gebruik van poedercoating als verfproces:

 • Duurzaamheid: Poedercoating zorgt voor een duurzamere afwerking dan vloeibare verven kunnen bieden, met behoud van een aantrekkelijke afwerking. Tijdens het uithardingsproces bij hoge temperatuur vormt het poeder chemische bindingen die leiden tot een flexibele maar duurzame afwerking. Gepoedercoate producten zijn beter bestand tegen factoren die de coatingkwaliteit kunnen aantasten als gevolg van stoten, vocht, chemicaliën, ultraviolet licht en extreme weersomstandigheden. Dit vermindert op zijn beurt het risico op krassen, afbrokkeling, corrosie, verkleuring en andere slijtageproblemen.
   
 • Veilig voor het milieu: de technologie van poedercoating wordt beschouwd als veilig voor het milieu. Terwijl vloeibare afwerkingen oplosmiddelen hebben die vervuilende stoffen bevatten die bekend staan als vluchtige organische stoffen (VOC's), bevat poedercoating geen oplosmiddelen en komen er vrijwel geen VOC's vrij in de atmosfeer.
   
 • Efficiëntie: Door gebruik van elektromagnetische energie om het poeder op de onderdelen aan te brengen, en hergebruik van overgebleven poeder (na filtering), ontstaat er bijna geen afval in het poedercoatingproces.Bovendien kunnen onze experts in één laag net zoveel poeder aanbrengen als nodig is. Door de korte droogtijd (zonder uitdamptijd), kan meteen een volgende coating laag worden aangebracht, zonder het productieproces te belemmeren. Zo’n tweede laag resulteert in een C5-kwaliteit. Bovendien verbetert poedercoating de algemene efficiëntie van ons productieproces. De korte droogtijd van de coating na het aanbrengen zorgt voor een soepele en continue stroom van producten naar onze assemblagelijnen, wat een groot voordeel is gezien de grote omvang van onze producten. Dit is ook deel van ons Quantum Leap-programma met als doel onze productiecapaciteit in 2024 te hebben verdubbeld.
   
 • Variatie: Poedercoating heeft een enorm potentieel voor het aanpassen van de productafwerking. Naast de mogelijkheid om elke kleur te produceren, kunnen we ook kiezen uit een reeks premium afwerkingen. We houden u op de hoogte van nieuwe opties die in de toekomst beschikbaar komen.
   
 • Gemakkelijk onderhoud: Poedercoating is een zeer duurzame bescherming, dus het vermindert de kans op ontstaan van corrosie. Producten hebben minder onderhoudswerk nodig om ze in optimale conditie te houden.
Na een lange zoektocht voor een leverancier voor levellers zijn wij in 2016 uitgekomen bij Dockequipment. Een partij waar wij tot vandaag nog steeds mee samenwerken. De...

Brochure

Download hier uw Brochure van Dockequipment:

Uw veiligheid

Onze dock producten voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.
Lees meer