• Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
0320 724 567

Type DLE-NG 60kN


 

ELECTRO-HYDRAULISCHE DOCK LEVELLER MET Telescopische schuif (lengte t/m 3 meter)

 


De schuif van de DLE dockleveller kan zeer nauwkeurig op de vloer van de vrachtwagen worden gepositioneerd. Zelfs pallets die aan het einde van de laadruimte van het voertuig staan en een beperkte ruimte voor de schuif veroorzaken, kunnen nog worden geladen/gelost.

De DLE dockleveller met een optionele telescopische schuif van 1000mm is ook nodig voor Iso Docks en eventueel het aan de zijkant laden/lossen van vrachtwagens.
De DLE-NG is beschikbaar in de lengte tot en met 3 meter.

Kenmerken

 • Zeer robuust en betrouwbaar
 • Zelfdragend onderframe
 • Lengte tot en met 3 meter
 • 4-knopsbediening met “auto-return”
 • 2 platformcilinders en 1 schuifcilinder
 • Grote variëteit in uitvoeringen en opties
 • CE markering en conform EN 1398

 

toepassing

Met de docklevellers bieden wij u de mogelijkheid om het niveauverschil en afstandsverschil tussen de perronvloer en de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk te overbruggen.
De dockleveller zorgt voor een optimale aansluiting tussen de klep of schuif en de vrachtwagenvloer. Zelfs als de vrachtwagenvloer door scheve belading niet volledig horizontaal is, zal de tordeerbare constructie van het platform het ontstane hoogteverschil door scheefstand eenvoudig compenseren.

De lengte van de dockleveller wordt bepaald door de maximaal acceptabele hellingshoek voor het interne transport en de te verladen goederen. Er zal dus het volgende gelden: om de hellingshoeken van de dockleveller beperkt te houden zal bij een groot niveauverschil tussen vrachtwagenvloer en bedrijfsvloer de dockleveller langer moeten zijn. Zie Projectplanning voor meer informatie. De beschikbare maten van de docklevellers DLE-NG kunt u terug vinden in onze webshop.

Een verklaring van overeenstemming betreffende machines (CE markering) wordt afgegeven als alle componenten, accessoires en bedieningskasten door dockequipment.eu zijn geleverd en de dockleveller met deze componenten, accessoires en bedieningskasten wordt geïnstalleerd volgens de montagehandleiding door deskundig en bevoegd personeel. De docklevellers zijn geproduceerd en te gebruiken conform EN 1398-1:2008:

 • Draagvermogen 60 kN (aslast);
 • Maximale hellingshoek van het bovendek 12,5 %;
 • Minimaal contactoppervlak per wiel van 150 x 150 mm op het platform;
 • Maximale rijsnelheid in de lengterichting 7 km/uur.
 • Eén shift per dag.
putsystemen

ZELFDRAGEND ONDERFRAME

De DLE docklevellers worden standaard geleverd met een zelfdragende onderframe geschikt voor een open put met een laadklep/brievenbus opening. Er is daardoor geen extra horizontale stalen constructie onder de voorste balk van de dockleveller nodig in de voorkant van de put. 
Een economisch niet-zelfdragende onderframe is optioneel beschikbaar voor alle gesloten putten. Onderstaand worden al onze putsystemen kort uitgelegd.

PUTSYSTEEM 010

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dock leveller

Putsysteem 010 is een volledig “open”constructie, waarbij de dockleveller in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de leveller). Het frame (hoeklijnen) wordt tijdens de fabricage al aan de dockleveller bevestigd, vervolgens worden dockleveller en frame in een voorbereide put gehangen.

De dockleveller wordt in de sparing geplaatst, gesteld en vervolgens aangestort met beton.

PUTSYSTEEM 020

Putsysteem met tussenvloer

Putsysteem 020 is uitgevoerd met een betonnen tussenbodem. De dockleveller rust hierbij op een betonnen tussenbodem (deze draagt overigens in de normaalsituatie geen krachten). Bij dit putsysteem wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de dockleveller hier later aan wordt gelast. Bij deze constructie kan de dockleveller niet van de onderzijde worden benaderd.

De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen.

Voordelen:

 • Dockleveller wordt geleverd in verlaagde transportstand waardoor aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald.
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dockleveller direct beschikbaar voor gebruik.
   

PUTSYSTEEM 030

Putsysteem met console

Putsysteem 030 voorziet aan de achterzijde van de dockleveller in een opstaande rand, hierop rust de achterconsole. De krachten aan de scharnierzijde van de dockleveller worden op deze wijze verdeeld. Bij dit putsysteem wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de dockleveller hier later aan wordt gelast.

De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen.

Voordelen:

 • Dockleveller wordt geleverd in verlaagde transportstand waardoor aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald.
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dockleveller direct beschikbaar voor gebruik.
   

PUTSYSTEEM 040

Boxmodel, met verloren bekisting

Putsysteem 040 wordt tijdens de fabricage aan een dockleveller vastgezet en omsluit de gehele dock leveller (beplating aan alle zijden). De dockleveller met box wordt op locatie op een bekisting geplaatst waarna de box vast wordt gelast aan de wapening in het beton. Daarna wordt beton rondom de dockleveller gestort en de bekisting onder de dockleveller verwijderd.

De dockleveller wordt door de aannemer op een “tijdelijke” houten bekisting geplaatst, vastgezet en ingegoten. Dit putsysteem is alleen mogelijk bij docklevellers tot en met 3 meter lang.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage kosten.
   

PUTSYSTEEM 059

Putsysteem voor dockhouse

Putsysteem 059 wordt alleen gebruikt in combinatie met een dockhouse. Het gemonteerde dockhouse (zijbordessen plus HE-A balk met stelpoten) vormt voor het grootste deel het frame waar de dockleveller later aan wordt vastgelast/vastgebout. Het dockhouse en de achterkant van het frame (hoeklijn) wordt op locatie geplaatst. De aannemer maakt de sparing voorzien van het hoeklijn.

PUTSYSTEEM 060

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dock leveller

Putsysteem 060 is een volledig “open” constructie waarbij de dockleveller in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de dockleveller). Het frame is gebouwd met een hoek van 80x80x8. De hoeken zijn andersom gelast als bij putsysteem 010. De console voor de voorbalk wordt op een solide plaat van 6 mm gelast. De vaste teengeleider wordt van 4 mm dikke plaat gemaakt. Op het achterframe worden hoeken van 90x60x6 aan de steunen gelast om de dockleveller tijdens het transport te ondersteunen. De breedte tussen de zijframes is B+20 mm (bijvoorbeeld 2020 mm).

Voordelen:

 • Aangieten van beton is niet nodig 
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dockleveller direct beschikbaar voor gebruik.
   

PUTSYSTEEM 070

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dock leveller, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Putsysteem 070 is gebaseerd op putsysteem 060. Dit type is echter uitgebreid met ankers rondom het frame. De voorkant van het frame wordt ondersteund door voorgefabriceerde betonelementen. Om het frame op gelijke hoogte te krijgen met de put, zijn er 2 verstelbare schroeven in het achterframe aangebracht.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.
   

PUTSYSTEEM 075

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Putsysteem 075 is bijna gelijk aan putsysteem 070 met het grote verschil dat dit type 2 verstelbare schroeven aan alle kanten van het frame heeft om de dockleveller op gelijke hoogte te brengen.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.


PUTSYSTEEM 080

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Puttype 080 is functioneel gezien gelijk aan puttype 075. Maar de frames zijn op verschillende manieren geconstrueerd en met verschillende materialen. De zijframes van puttype 080 zijn gebouwd in een gebogen hoek van 250x90x6 in plaats van 80x80x8. Het achterframe is gebouwd in een hoek van 80x80x8 en met een gebogen hoek van 170x90x6. De breedte tussen de zijframes is B+30mm (bijvoorbeeld 2030 mm).

Voordelen:
•  Zeer snelle montage en lage constructiekosten.

Controls

BEDIENINGSKAST TYPE ACB015

De bedieningskast Type ACB015 met traploze 4-knopsbediening kan iedere beweging van het platform, alsmede die van de telescopische schuif, in iedere positie leiden. De bediening is uiterst simpel. Door de ‘op-knop’ ingedrukt te houden, gaat het platform vanuit de russtand omhoog tot de juiste laadhoogte is bereikt. Met behulp van de ‘uit-knop’ kan vervolgens de schuif op de vrachtwagenvloer worden uitgeschoven tot de gewenste positie is gerealiseerd. Als de knop wordt losgelaten dalen platform en schuif automatisch tot het niveau van de vrachtwagenvloer.

Na het laad- en losproces kan de dockleveller eenvoudig met een enkele knop, de R-Button, in de ruststand worden gebracht.

Tevens  kan de besturing van diverse laad,- en lossystemen, zoals de dockleveller en de opblaasbare dockshelter, gecombineerd worden. De ACB015 werkt via een volgordeschakeling. Met deze volgordeschakeling kan schade aan de laad- en lossystemen worden voorkomen. Door het modulaire concept is de ACB015 eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen o.a. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.

De beschermingsklasse van de ACB015 is IP 65.

BEDIENINGSKAST ACB015 + OPTIE DEUR/LAADBRUG BEVEILIGING

Met deze beveiliging wordt de functie van de dockleveller vrijgegeven op het moment dat de sectionaaldeur een bepaalde opening heeft bereikt. Bij handbediende deuren gebeurt dit in veel gevallen met een foto-elektrische sensor. Indien de beveiliging in werking treedt behoudt de dockleveller de instelling. Dit laatste is van groot belang als de sectionaaldeur tussentijds wordt gesloten en het laad- en losproces op een later tijdstip (in geval van pauzes) wordt voortgezet/afgerond. Indien een handbediende deur wordt gebruikt dan kan voor deze beveiliging een foto-elektrische sensor worden gebruikt. De bedieningskast is bij het kiezen van deze optie speciaal voorbereid voor deze functie. De fotosensor wordt meegeleverd. Het programma kan bij installatie geactiveerd worden.

afwerking

 

VERF ZWART RAL 9005

De dockleveller wordt standaard gespoten uitgeleverd met de kleur RAL 9005 (zwart). 

PRIMER

Indien zware belasting van de laklaag is te verwachten, bestaat de mogelijkheid de dockleveller uit te voeren met een extra onderlaag, een primer. Door deze primer zal de toplaag beter hechten aan de dockleveller. Dit komt de duurzaamheid ten goede. Deze primer bestaat uit een hard alkydhars met duurzame eigenschappen.
 

RAL KLEUR NAAR KEUZE

Het is mogelijk om de dockleveller te leveren in elke andere gewenste kleur.   Het is echter niet mogelijk de dockleveller in een metallic RAL uit te voeren.


THERMISCH VERZINKT

De dockleveller kan thermisch worden verzinkt wanneer er veel waarde aan de corrosiebescherming wordt gehecht. Ook bij toepassingen in de food-industrie (vlees- en visverwerkende industrie) is het toepassen van een thermisch verzinkte dock leveller gewenst. De levensduur van een zinklaag kan variëren van 10 tot 50 jaar naargelang de atmosfeer waaraan het verzinkte staal is blootgesteld. 
Na het staal te hebben voorbereid voor het verzinken (eg. ontvetten, spoelen, drogen etc.) wordt het in een zinkbad gedompeld waarin zich vloeibaar zink met een temperatuur tussen 445°C en 465°C bevindt. Optioneel kan de dockleveller na het verzinken alsnog gespoten worden in de standaardkleur zwart RAL 9005. Om de verf aan de zinklaag te laten hechten is er wel een extra onderlaag (primer) benodigd.

Isolatie

ISOLATIE - AIRSEALS (TUSSEN DE PUTRAND)
 

Tussen de putrand en het bovendek van de dockleveller bevindt zich een dunne spleet van ongeveer 15 mm. Hiertussen kan koude of warme buitenlucht omhoog trekken wat leidt tot tocht. Ter vermindering van deze effecten kan de dockleveller aan twee (zijkant) of drie zijden (zij- + achterkant) worden uitgevoerd met zogenaamde airseals. Deze rubberen afdichtingen hebben een dikte van 1 mm en een afdichtingshoogte van 5 cm; de opening wordt hiermee volledig flexibel afgedicht. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) is het toepassen van airseals aan te bevelen:  de preventie van tocht kan leiden tot een besparing in energiekosten en een beter werkklimaat.

ISOLATIE - ONDER HET PLATFORM

Het stalen bovendek heeft van zichzelf een lage isolatiewaarde. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) kan daarom via de dockleveller veel verlies van koude of warmte via het stalen bovendek plaatsvinden. Naast het plaatsen van tochtafdichtingen is het daarom mogelijk om de onderzijde van het platform te voorzien van isolatie. De ruimte tussen de dwarsliggers onder het bovendek wordt volledig gevuld met een isolatielaag van PU schuim, dit zal leiden tot een besparing in energiekosten en een verbetering van het werkklimaat.

telescopische schuif

 

SCHUIF 500MM

De dockleveller Type DLE-NG wordt standaard geleverd met een rechte schuif van 500mm uitgevoerd in staal 12/14.


SCHUIF 1000MM

Dit type dockleveller kan worden uitgevoerd met een verlengde schuif. De schuif heeft dan een lengte van 1000mm.  Hierdoor wordt het bereik van de dockleveller vergroot. Deze optie is beschikbaar voor de DLE-NG dockleveller  (vanaf 2,5 meter) en biedt voordelen in het geval van gebruik van een geïsoleerde dockleveller (de extra ruimte voor de deur wordt overbrugd) of bij gebruik van dikke buffers.

SCHUIF AFGESCHUIND AAN BEIDE ZIJDEN (100X100MM HXB)

De schuif van de dockleveller kan worden uitgevoerd met afgeschuinde zijkanten. Dit houdt in dat de voorzijde van de schuif smaller gemaakt is. Hiermee wordt het bereik van de dock leveller met betrekking tot de breedte vergroot; ook smallere vrachtauto's kunnen op deze wijze worden geladen en/of gelost.

De mate waarin de schuif smaller wordt, is afhankelijk van de hoek en lengte van afschuining. Bij een dockleveller DLE-NG is de lengte van afschuining 100 mm, dit resulteert in een versmalling van 100 mm. In totaal wordt de voorzijde van de klep dus 2 x 100 mm = 200 mm smaller.

SCHUIF MET INDRUKBARE ZIJSEGMENTEN AAN BEIDE ZIJDEN

Afhankelijk van het type dockleveller is het mogelijk deze uit te voeren met  indrukbare zijsegmenten, de zogenaamde side-lips. Door de segmenten in te schuiven,  wordt het mogelijk ook smallere vrachtauto’s met de dockleveller te laden/lossen. De side-lips volgen de beweging van de schuif totdat er een obstakel zich bevindt in het bereik van de side-lip. Op dit moment zal alleen de schuif verder uitkomen. Bij terugkeer in de rustpositie volgen de side-lips wederom de beweging van de schuif.
                                                                                        
Door toepassing van side-lips kan de schuif met 2 x 150 mm (breedte per sidelip) = 300mm  worden versmald.

klepoplegging schuif

 

VERLENGDE KLEPOPLEGGING

De standaard vrije klepoplegging bij een schuif is 280mm. De lengte van de klepoplegging bij een 60kN dockleveller kan optioneel verlengd worden van 280 mm tot 470mm.  
Deze optie kan gebruikt worden indien de vrachtwagens die geladen/gelost moeten worden, afwijken van standaard.
Doordat er bijvoorbeeld buffers achterop de vrachtwagen gemonteerd zitten of als de laadvloer niet direct aan de achterkant van de vrachtwagen begint.

bouwhoogte

 

AFWIJKENDE BOUWHOOGTE

De dockleveller DLE-NG heeft een standaard bouwhoogte van ±700mm. In sommige gevallen waarbij de standaard bouwhoogte te hoog blijkt, bijvoorbeeld als de dockleveller in een put moet passen die gemaakt is voor een DLH of in geval van vervanging en er al een putvoorziening aanwezig is, kan de bouwhoogte aangepast worden naar ±600mm.

laden/lossen

 

HEFTRUCKBEUGELS AAN PLATFORM

Standaard wordt de dockleveller uitgerust met 2 heftruckbeugels bovenop het bovendek, waar de lepels van de heftruck inpassen.
Zo kunnen de docklevellers geladen en gelost worden.

 

BEUGELS VOOR CONTAINER VERVOER

In geval van laden in een container is het niet mogelijk alleen heftruckbeugels te gebruiken.
Voor containerbelading worden er speciale beugels gemaakt aan de achterkant van de dockleveller onder het platform, zodat de docklevellers wel in een container geladen kunnen worden.


OPTIE "SECURE LOAD" VOOR CONTAINER VERVOER (SPECIALE KUSSENS + EXTRA SPANBANDEN)

Deze optie is alleen te kiezen als de producten in een container geladen moeten worden en dit door ons wordt uitgevoerd.
Om er voor te zorgen dat er niks met de lading kan gebeuren, wordt deze vastgezet met extra spanbanden en worden er opblaasbare kussens geplaatst tussen de lading en de wand van de container.

 

 

Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 2020 (2000x2000mm lxb)
€  7 135,00
Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 2520 (2500x2000mm lxb)
€  7 227,00
Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 3020 (3000x2000mm lxb)
€  7 571,00
Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 2022 (2000x2250mm lxb)
€  7 670,00
Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 2522 (2500x2250mm lxb)
€  7 965,00
Let op: indien u kiest voor het wijzigen van de bouwhoogte naar 600mm, het werkbereik hierdoor ook zal wijzigen.
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens containertransport te voorkomen
DLE-NG 3022 (3000x2250mm lxb)
€  8 458,00
Prijs: 
€  7 135,00
Uw
Samenstellen op maat
Kies
Totaal
Reseller discount
Totaal na korting

Offerte samenstellen

Offerte samenstellen en aanvragen of direct een afspraak maken

Afspraak maken

Na een lange zoektocht voor een leverancier voor levellers zijn wij in 2016 uitgekomen bij Dockequipment. Een partij waar wij tot vandaag nog steeds mee samenwerken. De...

Projectplanning

Een goed begin is het halve werk ! Dit geldt zeker in het geval van een juiste projectplanning mbt het ontwerp van het laad- en losproces voor een project.
Wij helpen u daarbij graag  Lees meer​ 

Daarom Dockequipment 

 • Snelle levertijd
 • Online bestellen
 • Vragen? Bel de advieslijn
 • Al 50 jaar ervaring
 • Stel zelf uw producten samen
 • Aantrekkelijke prijzen