• Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Docking expert
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Online bestellen
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
 • Advieslijn
0320 724 567

Type DLH-NG 60kN

 


electro-hydraulische dock leveller met uitklapbare klepDe nieuwste generatie elektro-hydraulische docklevellers zijn ontworpen en gemaakt om te voldoen aan de eisen van hoog volume laden en lossen en het uitvoeren van de meest duurzame prestaties met levenslange cost of ownership.kenmerken

 • Zeer robuust en betrouwbaar
 • Zelfdragend onderframe
 • Open en zelfreinigende klepconstructie
 • 2 platformcilinders en 1 klepcilinder
 • Grote variëteit in uitvoeringen en opties
 • CE markering en conform EN 1398

 

toepassing

Met de docklevellers bieden wij u de mogelijkheid om het niveauverschil en afstandsverschil tussen de perronvloer en de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk te overbruggen.
De dockleveller zorgt voor een optimale aansluiting tussen de klep of schuif en de vrachtwagenvloer. Zelfs als de vrachtwagenvloer door scheve belading niet volledig horizontaal is, zal de tordeerbare constructie van het platform het ontstane hoogteverschil door scheefstand eenvoudig compenseren.

De lengte van de dockleveller wordt bepaald door de maximaal acceptabele hellingshoek voor het interne transport en de te verladen goederen. Er zal dus het volgende gelden: om de hellingshoeken van de dockleveller beperkt te houden, zal bij een groot niveauverschil tussen vrachtwagenvloer en bedrijfsvloer de dockleveller langer moeten zijn. Zie Projectplanning voor meer informatie. De beschikbare maten van onze dockleveller DLH-NG kunt u terug vinden bij het samenstellen van een dock leveller in de webshop.

Een verklaring van overeenstemming betreffende machines (CE markering) wordt afgegeven als alle componenten, accessoires en bedieningskasten door dockequipment.eu zijn geleverd en de dockleveller met deze componenten, accessoires en bedieningskasten wordt geïnstalleerd volgens de montagehandleiding door deskundig en bevoegd personeel. De docklevellers zijn geproduceerd en te gebruiken conform EN 1398-1:2008:

 • Draagvermogen 60 kN (aslast);
 • Maximale hellingshoek van het bovendek 12,5 %;
 • Minimaal contactoppervlak per wiel van 150 x 150 mm op het platform;
 • Maximale rijsnelheid in de lengterichting 7 km/uur.
 • Eén shift per dag.
PUTSYSTEMEN

Zelfdragend onderframe

De DLH docklevellers worden standaard geleverd met een zelfdragende onderframe geschikt voor een open put met een laadklep/brievenbus opening. Er is daardoor geen extra horizontale stalen constructie onder de voorste balk van de dockleveller nodig in de voorkant van de put.
Een economisch niet-zelfdragende onderframe is optioneel beschikbaar voor alle gesloten putten. Onderstaand worden al onze putsystemen kort uitgelegd.
 

Putsysteem 010

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller

Putsysteem 010 is een volledig “open” constructie, waarbij de dockleveller in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de dockleveller). Het frame (hoeklijnen) wordt tijdens de fabricage al aan de dockleveller bevestigd, vervolgens worden dockleveller en frame in een voorbereide put gehangen.

De dockleveller wordt in de sparing geplaatst, gesteld en vervolgens aangestort met beton.

Putsysteem 020

Putsysteem met tussenvloer

Putsysteem 020 is uitgevoerd met een betonnen tussenbodem. De dockleveller rust hierbij op een betonnen tussenbodem (deze draagt overigens in de normaalsituatie geen krachten). Bij dit putsysteem wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de dockleveller hier later aan wordt gelast. Bij deze constructie kan de dockleveller niet van de onderzijde worden benaderd.

De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen.

Voordelen:

 • Dockleveller wordt geleverd in verlaagde transportstand waardoor aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald.
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dockleveller direct beschikbaar voor gebruik.


Putsysteem 030

Putsysteem met console

Putsysteem 030 voorziet aan de achterzijde van de dockleveller in een opstaande rand, hierop rust de achterconsole. De krachten aan de scharnierzijde van de dockleveller worden op deze wijze verdeeld. Bij dit putsysteem wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de dockleveller hier later aan wordt gelast.

De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen.

Voordelen:

 • Dockleveller wordt geleverd in verlaagde transportstand waardoor aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald.
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dock leveller direct beschikbaar voor gebruik.


Putsysteem 040

Boxmodel, met verloren bekisting

Putsysteem 040 wordt tijdens de fabricage aan een dockleveller vastgezet en omsluit de gehele dockleveller (beplating aan alle zijden). De dockleveller met box wordt op locatie op een bekisting geplaatst waarna de box vast wordt gelast aan de wapening in het beton. Daarna wordt er beton rondom de dockleveller gestort en de bekisting onder de dockleveller verwijdert.

De dockleveller wordt door de aannemer op een “tijdelijke” houten bekisting geplaatst, vastgezet en ingegoten. Dit putsysteem is alleen mogelijk bij docklevellers tot en met 3 meter lang.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage kosten.
   

PUtsysteem 059

Putsysteem voor dockhouse

Putsysteem 059 wordt alleen gebruikt in combinatie met een dockhouse. Het gemonteerde dockhouse (zijbordessen plus HE-A balk met stelpoten) vormt voor het grootste deel het frame waar de dockleveller later aan wordt vastgelast/vastgebout. Het dockhouse en de achterkant van het frame (hoeklijn) wordt op locatie geplaatst. De aannemer maakt de sparing voorzien van het hoeklijn.


Putsysteem 060

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller

Putsysteem 060 is een volledig “open” constructie waarbij de dockleveller in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de dockleveller). Het frame is gebouwd met een hoek van 80x80x8. De hoeken zijn andersom gelast als bij putsysteem 010. De console voor de voorbalk wordt op een solide plaat van 6 mm gelast. De vaste teengeleider wordt van 4 mm dikke plaat gemaakt. Op het achterframe worden hoeken van 90x60x6 aan de steunen gelast om de dockleveller tijdens het transport te ondersteunen. De breedte tussen de zijframes is B+20 mm (bijvoorbeeld 2020 mm).

Voordelen:

 • Aangieten van beton is niet nodig.
 • Zeer snelle montage.
 • Na installatie is de dockleveller direct beschikbaar voor gebruik.
   

Putsysteem 070

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Putsysteem 070 is gebaseerd op putsysteem 060. Dit type is echter uitgebreid met ankers rondom het frame. De voorkant van het frame wordt ondersteund door voorgefabriceerde betonelementen. Om het frame op gelijke hoogte te krijgen met de put, zijn er 2 verstelbare schroeven in het achterframe aangebracht.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.
   

Putsysteem 075

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Putsysteem 075 is bijna gelijk aan putsysteem 070 met het grote verschil dat dit type 2 verstelbare schroeven aan alle kanten van het frame heeft om de dockleveller op gelijke hoogte te brengen.

Voordelen:

 • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.


PUTSYSTEEM 080

Zelfdragend inhangframe geïntegreerd met de dockleveller voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen

Puttype 080 is functioneel gezien gelijk aan puttype 075. Maar de frames zijn op verschillende manieren geconstrueerd en met verschillende materialen. De zijframes van puttype 080 zijn gebouwd in een gebogen hoek van 250x90x6 in plaats van 80x80x8. Het achterframe is gebouwd in een hoek van 80x80x8 en met een gebogen hoek van 170x90x6. De breedte tussen de zijframes is B+30mm (bijvoorbeeld 2030 mm).


Voordelen:

• Zeer snelle montage en lage constructiekosten.

controls

Bedieningskast Type ACB001 (basis model)

Bedieningskast met functionele één-knops-bediening.

Bedieningskast Type ACB010

De Bedieningskast Type ACB010 is een bedieningskast waarin de besturing van diverse laad,- en lossystemen, zoals de dockleveller, en de dockshelter gecombineerd kunnen worden. De ACB010 werkt via een volgordeschakeling. Met deze volgordeschakeling kan schade aan de laad- en lossystemen worden voorkomen. Door het modulaire concept is de ACB010 eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen o.a. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden d.m.v. speciale programmering.

De beschermingsklasse van de ACB001 en ACB010 is IP 65.

Bedieningskast ACB010 + optie deur/laadbrug beveiliging

Met deze beveiliging wordt de functie van de dockleveller vrijgegeven op het moment dat de sectionaaldeur een bepaalde opening heeft bereikt. Bij handbediende deuren gebeurt dit in veel gevallen met een foto-elektrische sensor. Indien de beveiliging in werking treedt, behoudt de dockleveller de instelling. Dit laatste is van groot belang als de sectionaaldeur tussentijds wordt gesloten en het laad- en losproces op een later tijdstip (in geval van pauzes) wordt voortgezet/afgerond. Indien een handbediende deur wordt gebruikt dan kan voor deze beveiliging een foto-elektrische sensor worden gebruikt. De bedieningskast is bij het kiezen van deze optie speciaal voorbereid voor deze functie. De fotosensor wordt meegeleverd. Het programma kan bij installatie geactiveerd worden.

Afwerking

Verf Zwart RAL 9005

De dockleveller wordt standaard gespoten uitgeleverd met de kleur RAL 9005 (zwart). 

Primer

Indien zware belasting van de laklaag is te verwachten, bestaat de mogelijkheid de dockleveller uit te voeren met een extra onderlaag, een primer. Door deze primer zal de toplaag beter hechten aan de dockleveller. Dit komt de duurzaamheid ten goede. 

RAL kleur naar keuze

Het is mogelijk om de dockleveller te leveren in elke andere gewenste kleur.  Het is echter niet mogelijk de dockleveller in een metallic RAL uit te voeren.

Thermisch verzinkt

De dockleveller kan thermisch worden verzinkt wanneer er veel waarde aan de corrosiebescherming wordt gehecht. Ook bij toepassingen in de food-industrie (vlees - en visverwerkende industrie) is het toepassen van een thermisch verzinkte dockleveller gewenst. De levensduur van een zinklaag kan variëren van 10 tot 50 jaar naargelang de atmosfeer waaraan het verzinkte staal is blootgesteld. 
Na het staal te hebben voorbereid voor het verzinken (eg. ontvetten, spoelen, drogen etc.) wordt het in een zinkbad gedompeld waarin zich vloeibaar zink met een temperatuur tussen 445°C en 465°C bevindt. Optioneel kan de dockleveller na het verzinken alsnog gespoten worden in de standaardkleur zwart RAL 9005. Om de verf aan de zinklaag te laten hechten is er wel een extra onderlaag (primer) benodigd.

isolatie

isolatie - airseals (tussen putranden)

Tussen de putrand en het bovendek van de dockleveller bevindt zich een dunne spleet van ongeveer 15 mm. Hiertussen kan koude of warme buitenlucht omhoog trekken wat leidt tot tocht. Ter vermindering van deze effecten kan de dockleveller aan twee (zijkant) of drie zijden (zij- + achterkant) worden uitgevoerd met zogenaamde airseals. Deze rubberen afdichtingen hebben een dikte van 1 mm en een afdichtingshoogte van 5 cm; de opening wordt hiermee volledig flexibel afgedicht. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) is het toepassen van airseals aan te bevelen:  de preventie van tocht kan leiden tot een besparing in energiekosten en een beter werkklimaat.

ISOLATIE - ONDER HET PLATFORM

Het stalen bovendek heeft van zichzelf een lage isolatiewaarde. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) kan daarom via de dockleveller veel verlies van koude of warmte via het stalen bovendek plaatsvinden. Naast het plaatsen van tochtafdichtingen is het daarom mogelijk om de onderzijde van het platform te voorzien van isolatie. De ruimte tussen de dwarsliggers onder het bovendek wordt volledig gevuld met een isolatielaag van PU schuim, dit zal leiden tot een besparing in energiekosten en een verbetering van het werkklimaat.

 

klep

Klep 400mm

De dockleveller wordt standaard geleverd met een rechte klep van 400mm uitgevoerd in staal 12/14. De uitklapbare klep heeft een lengte van 400 mm, dit houdt in dat de lengte toename van het bovendek 350 mm bedraagt nadat de klep is uitgeklapt. De klep is bevestigd aan de dockleveller door middel van een open scharnierconstructie, waardoor onderhoud (bv smeren) erg eenvoudig is uit te voeren. De klep heeft bij gebruik van 100 mm diepe buffers een oplegvlak van 225 mm diepte op de vrachtwagenvloer.

Klep 500mm

Optioneel kan de dockleveller uitgevoerd worden met een verlengde klep van 500mm. Hierdoor wordt het bereik van de dockleveller vergroot. Deze optie is beschikbaar voor de dockleveller DLH-NG en wordt gebruikt in het geval van bijvoorbeeld dikke buffers of extra buffers aan de vrachtwagen.

Klep afgeschuind aan beide zijden (300x135mm hxb)

De klep van de dockleveller kan worden uitgevoerd met afgeschuinde zijkanten. Dit houdt in dat de voorzijde van de klep smaller gemaakt is. Hiermee wordt het bereik van de dockleveller met betrekking tot de breedte vergroot; ook smallere vrachtauto's kunnen op deze wijze worden geladen en/of gelost.

De mate waarin de klep smaller wordt, is afhankelijk van de hoek en lengte van afschuining. Bij een dockleveller DLH-NG is de lengte van afschuining 300 mm, dit resulteert in een versmalling van 135 mm. In totaal wordt de voorzijde van de klep dus 2 x 135 mm = 270 mm smaller.

tranenplaat

Bovendek uit tranenplaat 8/10

Het bovendek van de dockleveller wordt standaard uitgeleverd met een tranenplaat welke uit 2 lagen is opgebouwd. De basis 6 of 8 mm staal met tranen van 2 mm hoog. Tranenplaat 6/8 is de standaard bij de DLH-NG.
Optioneel kan er voor een dikkere uitvoering van de basis worden gekozen, dit houdt in een verzwaring van de basis met 2 mm (8/10 tranenplaat). Bijvoorbeeld in het geval van het gebruik van heftrucks met PU banden met minder contactoppervlak dan aangegeven in EN1398. Uiteraard zal dit de stevigheid van het bovendek ten goede komen.
De materiaal specificatie van de tranenplaat is S235JRG2 / DIN 59220/ T. 

geluidsreductie

Geluidsreductie

De dockleveller DLH-NG kan optioneel uitgerust worden met geluid reducerende blokken. Deze zogenaamde stilte blokken zijn bedoeld om de klap die het bovendek op de voorbalk maakt op te vangen wanneer de dockleveller naar de laagste stand wordt gebracht. De cilindervormige blokken absorberen de bewegingsenergie en verminderen het geluid met minstens 50%! Deze optie is zeker aan te bevelen waar de dockleveller in residentiële gebieden is geplaatst.

laden/lossen

 

Heftruckbeugels aan platform

Standaard worden de docklevellers uitgerust met 2 heftruckbeugels bovenop het bovendek, waar de lepels van de heftruck inpassen.
Zo kunnen de docklevellers geladen en gelost worden.

Beugels voor container vervoer

In geval van laden in een container is dit niet mogelijk.
Voor containerbelading worden er speciale beugels gemaakt aan de achterkant van de dockleveller onder het platform, zodat de dock levellers wel in een container geladen kunnen worden.

Optie "secure load" voor container vervoer

Deze optie is alleen te kiezen als de producten in een container geladen moeten worden en dit door ons wordt uitgevoerd.
Om er voor te zorgen dat er niks met de lading kan gebeuren wordt deze vastgezet met extra spanbanden en worden er opblaasbare kussens geplaatst tussen de lading en de wand van de container.

Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 2020 (2000x2000mm lxb)
€  4 700,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 2520 (2500x2000mm lxb)
€  4 701,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 3020 (3000x2000mm lxb)
€  5 156,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 3520 (3500x2000mm lxb)
€  6 067,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 4020 (4000x2000mm lxb)
€  6 713,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 2022 (2000x2250mm lxb)
€  5 046,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 2522 (2500x2250mm lxb)
€  5 286,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 3022 (3000x2250mm lxb)
€  5 825,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 3522 (3500x2250mm lxb)
€  6 875,00
Indien u kiest voor RAL kleur naar keuze, kunt u in het volgende veld de exacte RAL kleur opgeven. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren.
Alleen invullen, mocht u gekozen hebben voor de optie RAL kleur naar keuze
ACB010 is eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa. stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering.
Optie "secure load" voor container vervoer = speciale kussens + extra spanbanden om schade tijdens transport te voorkomen
DLH-NG 4022 (4000x2250mm lxb)
€  7 808,00
Put 010 Zelfdragend inhangframe geintegreerd met de dock leveller Puttype 010 is een volledig “open”constructie, waarbij de laadbrug in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de leveller). Het frame (hoeklijnen) wordt tijdens de fabricage al aan de laadbrug bevestigd, vervolgens worden laadbrug en frame in een voorbereide put gehangen De laadbrug wordt in de sparing geplaatst, gesteld en vervolgens aangestort met beton
Put 020/030 Putsysteem 020 met tussenvloer Puttype 020 is uitgevoerd met een betonnen tussenbodem. De laadbrug rust hierbij op een betonnen tussenbodem (deze draagt overigens in de normaalsituatie geen krachten). Bij dit puttype wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de laadbrug hier later aan wordt gelast. Bij deze constructie kan de laadbrug niet van de onderzijde worden benaderd. De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen. Putsysteem 030 met console Puttype 030 voorziet aan de achterzijde van de laadbrug in een opstaande rand, hierop rust de achterconsole. De krachten aan de scharnierzijde van de laadbrug worden op deze wijze verdeeld. Bij dit puttype wordt het frame (hoeklijnen) op locatie geplaatst, waarna de laadbrug hier later aan wordt gelast. De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen. Voordelen put 020/030: • Laadbrug wordt geleverd in verlaagde transportstand waardoor aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald. • Zeer snelle montage. • Na installatie is de laadbrug direct beschikbaar voor gebruik.
Put 040 Boxmodel, met verloren bekisting Puttype 040 wordt tijdens de fabricage aan een dock leveller vastgezet en omsluit de gehele laadbrug (beplating aan alle zijden). De laadbrug met put wordt op locatie op een verloren bekisting geplaatst waarna de laadbrug en put vast worden gelast aan de wapening van het beton. Daarna wordt beton rondom de laadbrug gestort en wordt de verloren bekisting onder de laadbrug verwijdert. De laadbrug wordt door de aannemer op een “tijdelijke” houten bekisting geplaatst, vastgezet en ingegoten. Voordelen: • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.
Put 060 Zelfdragend inhangframe geintegreerd met de laadbrug Puttype 060 is een volledig “open” constructie waarbij de laadbrug in de put hangt (de brievenbus opening begint direct onder de laadbrug). Het frame is gebouwd met een hoek van 80x80x8. De hoeken zijn andersom gelast als bij een put 010. De console voor de voorbalk wordt op een solide plaat van 6 mm gelast. De vaste teengeleider wordt van 4 mm dikke plaat gemaakt. Op het achterframe worden hoeken van 90x60x6 aan de steunen gelast om de laadbrug tijdens het transport te ondersteunen. De breedte tussen de zijframes is B+20 mm (bijvoorbeeld 2020 mm). De aannemer maakt de sparing voorzien van hoeklijnen. Voordelen: • Aangieten van beton is niet nodig aanzienlijke besparingen (ca. 50%) op de transportkosten kunnen worden behaald. • Zeer snelle montage. • Na installatie is de laadbrug leveller direct beschikbaar voor gebruik.
Put 070 Zelfdragend inhangframe geintegreerd met de laadbrug, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen Puttype 070 is gebaseerd op puttype 060. Dit type (070) is echter uitgebreid met ankers rondom het frame. De voorkant van het frame wordt ondersteund door voorgefabriceerde betonelementen. Om het frame op gelijke hoogte te krijgen met de put, zijn er 2 verstelbare schroeven in het achterframe aangebracht. Voordelen: • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.
Put 075 Zelfdragend inhangframe geintegreerd met de laadbrug voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen Puttype 075 is bijna gelijk aan puttype 070 met het grote verschil dat dit type (075) 2 verstelbare schroeven aan alle kanten van het frame heeft om de laadbrug op gelijke hoogte te brengen.
Put 080 Zelfdragend inhangframe geintegreerd met de laadbrug voorzien van verstelbare schroeven, geschikt voor inbouw met prefabbeton-elementen Puttype 080 is functioneel gezien gelijk aan puttype 075. Maar de frames zijn op verschillende manieren geconstrueerd en met verschillende materialen. De zijframes van puttype 080 zijn gebouwd in een gebogen hoek van 250x90x6 in plaats van 80x80x8. Het achterframe is gebouwd in een hoek van 80x80x8 en met een gebogen hoek van 170x90x6. De breedte tussen de zijframes is B+30mm (bijvoorbeeld 2030 mm). Voordelen: • Zeer snelle montage en lage constructiekosten.
Geassembleerde buffer ADB-4010 Optioneel kunnen de inhangframes (put 010/040/060/070/075/080) van de dock levellers aan de voorzijde worden voorzien van een aangelaste montageplaat. Aan de platen wordt een set buffers, type ADB-4010, gemonteerd. De buffers worden vervaardigd van een hoge kwaliteit rubber (hardheid is circa SBR 65° Shore A). De afmetingen van deze buffers zijn 80x400x70mm (Ibxhxd)
Verf Zwart RAL 9005 De laadbrug wordt standaard uitgeleverd met de kleur RAL 9005 (zwart). De verflaag is op basis van een 1-Component hoogvullende aflak met roestwerende eigenschappen op basis van alkydharsen. De toegepaste verfdikte ligt tussen de 40 en 60 μm
Primer + Verf Zwart RAL 9005 Indien zware belasting van de laklaag is te verwachten, bestaat de mogelijkheid de laadbrug uit te voeren met een extra onderlaag, een primer. Door deze primer zal de toplaag beter hechten aan de laadbrug. Dit komt de duurzaamheid ten goede. Deze primer bestaat uit een hard alkydhars met duurzame eigenschappen.
RAL kleur naar keuze Het is mogelijk om de laadbrug te leveren in elke andere gewenste kleur. De verflaag is op basis van een 1-Component hoogvullende aflak met roestwerende eigenschappen op basis van alkydharsen. De toegepaste verfdikte ligt tussen de 40 en 60 μm. Het is echter niet mogelijk de dock leveller in een metallic RAL uit te voeren. Gelieve in het volgende keuzeveld de juiste RAL kleur naar keuze op te geven.
Primer + RAL kleur naar keuze Indien zware belasting van de laklaag is te verwachten of als de RAL kleur erg licht is, bestaat de mogelijkheid de laadbrug uit te voeren met een extra onderlaag, een primer. Door deze primer zal de toplaag beter hechten aan de laadbrug. Dit komt de dekking van de lichte RAL kleur en de duurzaamheid ten goede. Deze primer bestaat uit een hard alkydhars met duurzame eigenschappen.
Thermisch verzinkt Thermisch verzinken is een zeer goede behandeling voor het verkrijgen van een langdurige corrosiebescherming. De levensduur van een zinklaag kan variëren van 10 tot 50 jaar naargelang de atmosfeer waaraan het verzinkte staal is blootgesteld. Na het staal te hebben voorbereid voor het verzinken (eg. ontvetten, spoelen, drogen etc.) wordt het in een zinkbad gedompeld waarin zich vloeibaar zink met een temperatuur tussen 445°C en 465°C bevindt. De laadbrug kan thermisch worden verzinkt wanneer er veel waarde aan de corrosiebescherming wordt gehecht. Ook bij toepassingen in de food-industrie (vlees - en visverwerkende industrie) is het toepassen van een thermisch verzinkte laadbrug gewenst.
Thermisch verzinkt + primer + Verf Zwart RAL 9005 Optioneel kan de laadbrug na het verzinken alsnog gespoten worden in de standaardkleur zwart RAL 9005. Om de verf aan de zinklaag te laten hechten is er wel een extra onderlaag (primer) benodigd.
Thermisch verzinkt + primer + RAL kleur naar keuze Optioneel kan de laadbrug na het verzinken alsnog gespoten worden in een RAL kleur naar keuze. Om de verf aan de zinklaag te laten hechten is er wel een extra onderlaag (primer) benodigd. Gelieve in het volgende keuzevel;d de juiste RAL kleur op te geven.
Geen isolatie Standaard uitvoering geen isolatie
Rubber tochtafdichtingen aan de zijkanten van het platform (2 zijden) Tussen de putrand en het bovendek van de laadbrug bevindt zich een dunne spleet van ongeveer 15 mm. Hiertussen kan koude of warme buitenlucht omhoog trekken wat leidt tot tocht. Ter vermindering van deze effecten kan de laadbrug aan twee (zijkant) of drie zijden (zij- + achterkant) worden uitgevoerd met zogenaamde airseals. Deze rubberen afdichtingen hebben een dikte van 1 mm en een afdichtingshoogte van 5 cm; de opening wordt hiermee volledig flexibel afgedicht. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) is het toepassen van airseals aan te bevelen: de preventie van tocht kan leiden tot een besparing in energiekosten en een beter werkklimaat.
Rubber tochtafdichtingen aan de zijkanten van het platform (3 zijden) Tussen de putrand en het bovendek van de laadbrug bevindt zich een dunne spleet van ongeveer 15 mm. Hiertussen kan koude of warme buitenlucht omhoog trekken wat leidt tot tocht. Ter vermindering van deze effecten kan de laadbrug aan twee (zijkant) of drie zijden (zij- + achterkant) worden uitgevoerd met zogenaamde airseals. Deze rubberen afdichtingen hebben een dikte van 1 mm en een afdichtingshoogte van 5 cm; de opening wordt hiermee volledig flexibel afgedicht. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) is het toepassen van airseals aan te bevelen: de preventie van tocht kan leiden tot een besparing in energiekosten en een beter werkklimaat.
Polystrene isolatiestrips onder het platform Het stalen bovendek heeft van zichzelf een lage isolatiewaarde. Met name bij geconditioneerde ruimten (verwarmd / gekoeld) kan daarom via de laadbrug veel verlies van koude of warmte via het stalen bovendek plaatsvinden. Naast het plaatsen van tochtafdichtingen is het daarom mogelijk om de onderzijde van het platform te voorzien van isolatie. De ruimte tussen de dwarsliggers onder het bovendek wordt volledig gevuld met een isolatielaag, dit zal leiden tot een besparing in energiekosten en een verbetering van het werkklimaat.
Polystrene isolatiestrips onder het platform + Rubber tochtafdichtingen 2 zijden De ruimte tussen de dwarsliggers onder het bovendek wordt volledig gevuld met een isolatielaag (polystrene isolatiestrips) en aan de zijkanten van de laadbrug worden tochtafdichtingen (airseals) geplaatst
Polystrene isolatiestrips onder het platform + Rubber tochtafdichtingen 3 zijden De ruimte tussen de dwarsliggers onder het bovendek wordt volledig gevuld met een isolatielaag (polystrene isolatiestrips) en aan de zijkanten en achterkant van de laadbrug worden tochtafdichtingen (airseals) geplaatst
Klep 400mm De laadbrug wordt standaard geleverd met een rechte klep van 400mm uitgevoerd in staal 12/14.
Klep 400mm afgeschuind aan beide zijden (300x135mm hxb) De klep van de laadbrug worden uitgevoerd met afgeschuinde zijkanten. Dit houdt in dat de voorzijde van de klep smaller gemaakt is. Hiermee wordt het bereik van de laadbrug met betrekking tot de breedte vergroot; ook smallere vrachtauto's kunnen op deze wijze worden geladen en/of gelost. De mate waarin de klep smaller wordt is afhankelijk van de hoek en lengte van afschuining. Bij een laadbrug DLH-NG is de lengte van afschuining 300 mm, dit resulteert in een versmalling van 135 mm. In totaal wordt de voorzijde van de klep dus 2 x 135 mm = 270 mm smaller.
Klep 400mm met wegklapbare zijsegmenten aan beide zijden Afhankelijk van het type laadbrug is het mogelijk deze uit te voeren met wegklapbare zijsegmenten, de zogenaamde side-lips. Door de segmenten in te klappen wordt het mogelijk ook smallere vrachtauto’s met de laadbrug te laden/lossen. De side-lips volgen de beweging van de klep totdat er een obstakel zich bevindt in het bereik van de side-lip. Op dit moment zal alleen de klep verder uitkomen. Bij terugkeer in de rustpositie volgen de side-lips wederom de beweging van de klep. Door toepassing van side-lips kan de klep met 2 x 120 mm (breedte sidelip) = 240 mm worden versmald. Deze optie is niet mogelijk bij een klep van 500mmm
Klep 500mm De laadbrug kan worden uitgevoerd met een verlengde klep. Hierdoor wordt het bereik van de leveller vergroot. Deze optie is beschikbaar voor de laadbrug DLH-NG en biedt voordelen in het geval van gebruik van een geïsoleerde leveller (de extra ruimte voor de deur wordt overbrugd) of bij gebruik van dikke buffers.
Klep 500mm afgeschuind aan beide zijden (300x135mm hxb) De klep van de laadbrug worden uitgevoerd met afgeschuinde zijkanten. Dit houdt in dat de voorzijde van de klep smaller gemaakt is. Hiermee wordt het bereik van de laadbrug met betrekking tot de breedte vergroot; ook smallere vrachtauto's kunnen op deze wijze worden geladen en/of gelost. De mate waarin de klep smaller wordt is afhankelijk van de hoek en lengte van afschuining. Bij een laadbrug DLH-NG is de lengte van afschuining 300 mm, dit resulteert in een versmalling van 135 mm. In totaal wordt de voorzijde van de klep dus 2 x 135 mm = 270 mm smaller.
Klepassen electrolytisch verzinkt De klepassen zijn standaard electrolytisch verzinkt
Klepassen RVS Optioneel kan men klepassen kiezen in RVS (roestvrij staal)
Bovendek uit tranenplaat 8/10 Het bovendek van de laadbrug wordt standaard uitgeleverd met een tranenplaat welke uit 2 lagen is opgebouwd. De basis 6 of 8 mm staal, de tranen zijn 2 mm hoog (6/8 tranenplaat). Optioneel kan er voor een dikkere uitvoering van de basis worden gekozen, dit houdt in een verzwaring van de basis met 2 mm (8/10 tranenplaat). Uiteraard zal dit de stevigheid van het bovendek ten goede komen. De materiaal specificatie van de tranenplaat is S235JRG2 / DIN 59220/ T.
Rubber stilteblokken De laadbrug DLH-NG kan standaard uitgerust worden met geluidsreducerende blokken. Deze zogenaamde stilte blokken zijn bedoeld om de klap die het bovendek op de voorbalk maakt op te vangen wanneer de laadbrug naar de laagste stand wordt gebracht. De cilindervormige blokken absorberen de bewegingsenergie en verminderen het geluid met minstens 50%! Deze optie is zeker aan te bevelen waar de laadbrug in residentiele gebieden is geplaatst.
Bovendek uit tranenplaat 8/10 + Rubber stilteblokken Beide opties, zoals voorgaand uitgelegd
Bedieningskast Type ACB001 (basic model) Bedieningskast met eenvoudige eenknops bediening.
Bedieningskast Type ACB010 De Bedieningskast Type ACB010 is een bedieningskast waarin de besturing van diverse laad,- en lossystemen, zoals de dock leveller, en de dock shelter gecombineerd kunnen worden.De ACB010 werkt via een volgordeschakeling. Met deze volgordeschakeling kan schade aan de laad- en lossystemen worden voorkomen. Door het modulaire concept is de ACB010 eenvoudig uit te breiden met diverse opties die de veiligheid op en rondom het laad- en losstation verhogen. Zo kunnen oa stoplichten, docklights, wielkeggen, fotosensor gekoppeld worden dmv speciale programmering. De beschermingsklasse van de ACB010 is IP 54.
Bedieningskast ACB010 + optie deur/laadbrug beveiliging Met deze beveiliging wordt de functie van de laadbrug vrijgegeven op het moment dat de sectionaaldeur een bepaalde opening heeft bereikt. Bij handbediende deuren gebeurt dit in veel gevallen met een foto-elektrische sensor. Indien de beveiliging in werking treedt behoudt de laadbrug de instelling. Dit laatste is van groot belang als de sectionaaldeur tussentijds wordt gesloten en het laad- en losproces op een later tijdstip (in geval van pauzes) wordt voortgezet/afgerond. Indien een handbediende deur wordt gebruikt dan kan voor deze beveiliging een foto-elektrische sensor worden gebruikt. De bedieningskast is bij het kiezen van deze optie speciaal voorbereid voor deze functie. De fotosensor wordt meegeleverd. Het programma kan bij installatie geactiveerd worden.
DLH-NG 2520 Lengte laadbrug (zonder achterhoeklijn en zonder klep) = (L2) 2500mm Breedte laadbrug 2000mm Hoogte laadbrug 590mm
Prijs: 
€  4 700,00
Uw
Samenstellen op maat
Kies
Totaal
Reseller discount
Totaal na korting

Offerte samenstellen

Offerte samenstellen en aanvragen of direct een afspraak maken

Afspraak maken

Na een lange zoektocht voor een leverancier voor levellers zijn wij in 2016 uitgekomen bij Dockequipment. Een partij waar wij tot vandaag nog steeds mee samenwerken. De...

Laatste Ontwikkelingen

Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze producten en projecten.

Juli 2021: Introductie Nieuwe Dock shelter!
Met trots introduceren wij de Van-Dock shelter DSV-NG. Speciaal voor pakketdiensten en bestelwagens...lees meer

Offerte aanvragen

Direct een offerte aanvragen of een afspraak maken

Afspraak maken